OVER WINGFOIL IJSSELDELTA

Het was altijd mijn droom om een eigen surfschool te starten. Maar dat leek niet haalbaar want we wonen in Zwolle, voor kitesurfen is niet altijd genoeg wind en golven zijn er niet in het midden van het land. Met de komst van de hydrofoil en daarmee het wingfoilen wordt veel meer mogelijk. Ineens kan je met alle windrichtingen varen, is een klein beetje wind voldoende en je kan op veel meer plekken surfen. Daarom heb ik mijn kans gegrepen en ben ik in 2023 Wingfoil IJsseldelta gestart, wingen en foilen, dichtbij de stad!

Ik heb er zelf heel lang over gedaan om het wingfoilen te leren. In het begin had ik het verkeerde materiaal voor een beginner, wat de progressie in de weg zat. Ook had ik geen lessen gevolgt en alle technieken zelf uitgevogeld. Het voordeel hiervan is dat ik alle fouten zelf heb gemaakt en weet hoe het niet moet :) Met het juiste materiaal en de juiste lessen had ik de smaak te pakken en ging het leerproces ineens veel sneller en werd ik nog enthousiaster over deze sport.

Naast Wingfoil IJsseldelta ben ik in de winter projectleider op zzp basis bij de overheid in voornamelijk digitaliseringsprojecten. Dit deed ik eerst het hele jaar door, maar was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben altijd gek van (water)sport geweest en met mijn roots in Friesland ben ik hier uiteraard ook mee opgegroeid. Wil je de kick van watersporten zonder veel gedoe ook ervaren? Boek dan nu een introductieles!

 • Wingfoilschool IJsseldelta

  WIEPKJE DE GROOT

  Kitesurfen, paragliden, windsurfen, Wiepkje heeft het allemaal geprobeerd. Wingfoilen vindt zij het leukst omdat je het overal en altijd kan doen :) Wiepkje geeft Wingfoil en e-foil lessen en al het andere wat komt kijken bij het runnen van een wingfoil school.

 • NORA KOESMAN

  Nadat zij heeft leren golfsurfen heeft Nora nu (aangestoken door haar vader) het Wingfoil virus te pakken. Zij ondersteund bij de lessen op de Milligerplas en het Ketelmeer.

 • JAAP-JOT ROELE

  Jaap-Jot is een echte watersporter. Hij kan waterskiën, mono skiën, wakeboarden, en windsurfen. Jaap-Jot ondersteund bij de lessen bij Schokkerhaven.

 • RIENTS DE GROOT

  Rients heeft het wingfoilen geleerd op de Oudegaaster brekken. Na altijd te hebben gevoetbald heeft hij nu een nieuwe sport ontdekt die beter is voor zijn knieën. Rients geeft bij Wingfoil IJsseldelta af en toe e-foil lessen.

 • Wingfoil IJsseldelta

  STEFAN OOSTERWOLD

  Stefan is gek van vliegen, of dat nu aan een paraglider is of op een vleugel die onder water "vliegt", hij is er te vinden. Hij maakt en onderhoud de eFoil setup die we gebruiken en assisteert soms bij de lessen.

 • Wingfoilen IJsseldelta

  ELVIS

  Als een echte reddingshond gaat Elvis graag mee op de boot voor de gezelligheid als dat kan.